Puhelin:         
050 3484843

Osoite:
Uusi talli:
Tolkinkyläntie 28, 01690 Vantaa
Vanha talli:
Tolkinkyläntie 33, 01690 Vantaa

Ratsastajan pukeutuminen

Ratsastajan varusteet

Kypärä (voit lainata tallilta, mutta oma suositeltava)

Kypärän tulisi istua päähän tiiviisti, älä osta kasvunvaraa. Mallin tulisi olla VG1- standardin täyttävä (CE-merkintä). Muistathan, että kypärä tule vaihtaa uuteen aina, kun se saa kolhun tai se on käyttöikänsä päässä. Kypärä kannattaa aina ostaa uutena.

Ratsastushousut tai muut joustavat housut, mitkä eivät ole liukkaat.

Ratsastussaappaat tai kengät ja minichapsit, myös kumisaappaat tai muut leveä- ja matalakorkoiset kengät käyvät.

Ratsastushansikkaat

Turvaliivi (esteillä pakollinen). Liivin tulisi olla sopivan kokoinen. Pyydä sovituksessa apua kaupan myyjältä tai tallihenkilökunnalta. Tallilla on myös muutamia lainaliivejä, mutta oma olisi suositeltava hyvän istuvuuden takia. Huomioithan, että selkäpanssari ei ole sama, kuin turvaliivi, eikä näinollen suojaa yhtä hyvin.

Muita vinkkejä pukeutumiseen

Kerrospukeutuminen on suositeltavaa kelien kylmentyessä. Tarvittaessa voit riisua ja pukea lisää vaatteita. Vaatteet kannattaa valita niin, että ne ovat mahdollisimman vartalonmyötäiset, hengittävät ja joustavat. Talvella tallissa lämpötila on 5-10 astetta ja maneesissa on noin 5 astetta lämpimämpää, kuin ulkona.

Tallipukeutumisessa on hyvä välttää kaikkea, mikä voi tarttua, kiristyä tai jäädä kiinni. Jätä suosiolla kotiin roikkuvat kaulahuivit, isot korut ja huput. Pitkät hiukset pidetään ponnarilla.

Alkeiskurssilla/ ponitalutuksissa et välttämättä tarvitse ns. oikeita ratsastusvarusteita, mutta harrastuksen jatkuessa omien varusteiden hankinta tulee ajankohtaiseksi.

Pukeutuminen talutusratsastukseen

Ponitalutukset tapahtuvat aina ulkona, joten pukeudu kelin mukaan soveltaen yllä olevia ohjeita. Kypärän voit lainata tallilta. Pyöräilykypärät eivät sovellu ratsastukseen.

 

TERVETULOA TUNNILLE!

v
v
v