Puhelin:         
050 3484843

Osoite:
Uusi talli:
Tolkinkyläntie 28, 01690 Vantaa
Vanha talli:
Tolkinkyläntie 33, 01690 Vantaa

Tallin säännöt

Tervetuloa tallille!

Tallin säännöt on laadittu asiakkaiden, henkilökunnan ja hevosten turvallisuutta ajatellen. Tutustu sääntöihin rauhassa ja ole rohkeasti yhteydessä tallin henkilökuntaan, mikäli sinulla on jotain kysyttävää.

1. Noudathan tallin aukioloaikoja, henkilökunta on tuolloin paikalla sinua varten. Henkilökunnan antamat ohjeet ovat tärkeitä kaikkien turvallisuuden vuoksi.

2. Rauhallinen ja maltillinen käytös on hevosten kanssa tärkeää. Hevoset ovat pakoeläimiä, jotka saattavat säikähtää äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä.

3. Hevosten karsinoihin ei tule mennä ilman lupaa. Myöskin ulkoilutarhoihin ja laitumille meno ilman lupaa on kielletty. Koirat pidetään tallilla kytkettynä, se on myös koiran turvallisuuden kannalta tärkeää. Turvallisuussyistä koiria ei saa viedä talliin tai maneesiin.

4. Hevosen ruokinta on suunniteltu yksilöllisesti jokaiselle hevoselle. Ylimääräinen ruokinta voi vaarantaa hevosen terveyden tai muuttaa hevosen käytöstä, siksi hevoselle ei saa syöttää mitään ilman henkilökunnan lupaa.

5. Kaikki hevoset hoidetaan karsinassa kiinni sidottuna, mikäli toisin ei sanota.

6.. Jokaiselle hevoselle on omat, hevoselle sovitetut varusteet. Säilytäthän varusteita niille tarkoitetuilla paikoilla, jotta varusteet eivät joudu väärälle hevoselle. Käytävällä on taitettavia satulatelineitä, mihin satulan voi laittaa varustamisen ajaksi. Lattialla olevat arvokkaat varusteet saattavat rikkoutua tai aiheuttaa vaaratilanteen joutuessaan hevosen tai ihmisen jalkoihin. Muistathan, ettei hevosta saa jättää valvomatta varusteet päällä karsinaan. Hevosta ei myöskään saa sitoa kuolaimesta kiinni. Voit laittaa hevoselle suitsien päälle riimun ja kiinnittää hevosen sen jälkeen vetosolmulla karsinaan.

7. Henkilökunta tuntee tallin hevoset, joten hevosta hoidettaessa tulee noudattaa henkilökunnalta saamiasi ohjeita. Hevosia koskevia ohjeita myös karsinoiden ovissa ja ilmoitustaululla, tutustu myös niihin. Mikäli hevosen hoito edellyttää erikoistoimenpiteitä (haavat tms.) kerro siitä tallihenkilökunnalle. Hevosia talutetaan aina tarkoitukseen sopivat hansikkaat kädessä. Ethän kiedo riimunnarua tai ohjia käden ympärille taluttaessasi hevosta. Kenkien on hyvä olla tallilla tukevat (ei pikkukenkiä/sandaaleita).

8. Kun käsittelet hevosia, olethan tietoinen ympäristöstäsi ja pyri ennakoimaan ja välttämään tilanteita, joissa saattaa aiheutua vaaraa itselle, hevoselle tai muille. Kysy rohkeasti ja ennakkoluulottomasti neuvoja ja osallistu tallin tarjoamiin koulutuksiin, tapahtumiin ja merkkisuorituksiin oppiaksesi hevosista ja niiden käsittelystä lisää.

9. Talviaikaan sulje tallin ja varustehuoneiden ovet huolella kulkiessasi niistä. Kylmällä säällä tallin vesiputket voivat jäätyä. Varustehuoneessa on lämpimämpi, kuin tallissa, eikä ole tarkoituksenmukaista jättää ovia auki.

20220705_200136
IMG_6065
IMG-20230607-WA0027